Medical treatment

Suuret pahoittelut, että tämän kuvan asettelu meni metsään ja se päätti jäädä tähän alkuun 🙄 kuvassa erään kerroksen lääkkeet.
Kerron vielä lääkehoidon toteuttamisesta yksikössämme. 😊

Jokaiselle kerrokselle on omat lääkekärrynsä, joiden kanssa kierretään asukashuoneista toiseen.
Joka kerroksella on omat lääkelistansa. Lääkelistat ovat täytetty mustekynällä; tietokoneella tehdyt lääkelistat ovat tässä yksikössä täysin vieraita. 😅

Lääkehoidon toteuttaminen on Msida kodissa hyvin kodinomaista, joten harva hoitaja huomioi aseptiset toimintatavat lääkkeiden käsittelyssä. Lääkekippojakaan ei heitetä koskaan roskiin, vaan ne käytetään aina uudelleen ja uudelleen.
    Tämän postauksen ensimmäinen kuva olisi ollut hyvä saada aseteltua tähän, mutta oon tosi poor tämän puhelimen kanssa päivitellessäni tätä blogia, joten se päätti jäädä aivan ylös 😅 pointtinani oli tuolle kuvalle se, että lääkkeitä ei säilytetä aakkosjärjestyksessä vaan ne ovat täysin hedelmäsalaattina laatikostoissa. Omassa mielessä on tullut välillä kiroiltua lääkkeidenjakotilanteissa, kun niitä ei ole järjestetty aakkosjärjestykseen vaan ne ovat sikin sokin siellä täällä, jolloin niitä on ollut välillä tosi hankalaa löytää 😂 olen kysynyt Mater Dein tilanteesta ja sielläkään pakkaukset eivät ole aakkosjärjestyksessä, vaan sekaisin.


Veren glukoosinmittauksessa käytetyt testiliuskat ovat pakattu tyhjiöpakkauksiin ja sama käytänne on kuulemma Mater Deissäkin (Maltan sairaala).

Insuliinit eivät ole valmiina kynissä, vaan ne otetaan neulalla lasipulloista.

Mitä tulee lääkkeiden geneerisiin nimiin, monet hoitajat tuntevat ja muistavat "by their hearts" millä kaikilla lääkkeillä on samat vaikuttavat-aineet. Sama pätee tietämykseen lääkkeiden eri käyttötarkoituksista. Edellä mainitut seikat vaativat monien viikkojen/kuukausien toistoa, joten vain ajan kanssa oppii tietämään ja muistamaan lääkkeiden geneeriset nimet ja indikaatiot, ilman BNF:n apua. 🤔 (jos joku ei muista edellisistä postauksista tuota BNF:ää, se on British National Formulary, joka on sisällöltään saman kaltainen kuin Pharmaca Fennica).

Käytiin Heliannan kanssa viime sunnuntaina Cozolla tsekkaamassa, mitä Azure Windowista on vielä jäljellä 🤔 kuva kertoo kaiken.


- Ida

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perillä 💟

Wound treatments part 1

..ja vähän asiaakin