Wound treatments part 2

Helou!

Tässä lupaamani jatko-osa tuolle edelliselle haavanhoitopostaukselle. Tarkoituksena on siis esitellä Msida kodissa yleisimmin käytettyjä haavanhoitotuotteita.

Lähdetään liikkeille perusjutuista: kuvassa siis käsidesipullo, jota on saatavilla lähinnä haavanhoito- ja lääkekärryiltä. 

Pari keittosuolapulloa haavojen puhdistukseen.

En edes tiedä miten näitä pitäisi nimittää suomeksi, mutta näitä näkee kaikkialla. 😌
Tämä paketti sisältää alla olevan kokonaisuuden, joka on käytetyin apuvälineistö haavanhoidoissa.

Astian suurin osa täytetään keittosuolalla, jonka jälkeen puhdistuslaput kastetaan sinne pinsetteihin kiedottuna. Sitten vaan puhdistetaan haava lappu kerrallaan ja laitetaan sitä mukaan keltaiseen roskikseen. 😊
Astian pienemmän osan voi täyttää tällä antiseptisellä puhdistusaineella haavan puhdistuksen viimeistelyyn. Väriltään aine on mustanruskeaa ja se on tehokas haitallisten mikrobien torjuntaan.


Eräällä asukkaalla on silmässään yllä olevan kuvan kokoinen haava, johon pitää leikata saman muotoinen haavataitos. Haavataitoksen toisella puolella on kiiltävä, vahamainen pinta, jottei se takertuisi haavaan.
Vanumaista sideharsoa, joka on käytetty esimerkiksi säärihaavojen haavataitosten päälle.

Siinäpäs se. 😊 Lopuksi hieman kuvia vapaa-ajalta.

Hagar Qim temples

Blue Grotto 

Käytiin parin Salpauksen opiskelijan kanssa Pacevillessä kokeilemassa tätä 😃 aluksi tuntui aivan järkyttävältä, mutta sitten siihen tottui 😊

Cominon Blue Lagoon ❤

Paluumatkalla Blue Lagoonilta paatti kiersi Cominon nähtävyyksien kautta 👌

- Ida

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perillä 💟

..ja vähän asiaakin

Wound treatments part 1