Harrastelmia

Töiden lomassa ollaan siis keretty tutustua vähän kulttuuriin ja harrastaakin. Töissä olen jutellut paljon asukkaiden kanssa ja he ovat kertoneet menneisyydestään, todella moni muistelee vielä sotaakin, miten on esimerkiksi lähtenyt Gozolle turvaan siltä. Samalla olen pystynyt vähän aktivoimaan vanhuksia täällä kun he ovat saaneet itse kertoa historiastaan ja myös sairauksistaan.
Isäntäperhe on myös kertonut meille paljon historiasta, esimerkiksi tässä yhtenä iltana tuli puheeksi se ruokalan melu. He epäilevät että ihmisten kovaäänisyys johtuu täällä siitä että aikanaan on asuttu ulkosalla ja on pitänyt huutaa pellon laidalta naapurille asioita.
Vanhusten arkea on myös ollut ihanaa piristää maltalaisilla sanonnoilla. He ovat olleet yllättyneitä, kuinka nopeasti olen oppinut maltaa ja ovat kovin innoissaan, kun olen halunnut opetella sitä. Yllättymisestä puheenollen, on myös ollut jännä, miten täällä vielä sekä vanhukset että työntekijät luulevat minun olevan paljon nuorempi kuin mitä olen. Suurin osa on arvannut että olisin 18 😂

Ensin vähän enemmin kulttuurista :)

 Kävin tutustumassa vanhaan pääkaupunkiin Mdinaan. Se on hyvin kaunis näin kaukaanta katsottuna, mutta vielä kauniimpi sisältäpäin.


Domvs Romana

Vanhan pääkaupungin alkuperäiset rauniot Domus Romanassa.


 Tässä Maltan kansallispuu - the gum sandarac eli sigra tal-ghar ghar. Se on hyvin harvinainen puu ylipäätään välimeren alueella. Siitä on kaksi lajia, joista toista esiintyy vain Maltalla. Takana on myös appelsiinipuu ja alue, jolla asumme on tunnettu sitrushedelmistä. Niiden takia olis ihan kiva asua täällä 😍


Main Gate to Mdina

Mdinan pienen pienten katujen keskeltä löytyi tällainen iso ja kaunis St. Paulin kirkko. Alapuolella lisää kuvia sen sisältä.







Lattia 😍



Mdinasta näkeekin puolet Maltasta!












Näkymiä Maltan korkeimmalta kohtaa 😍

Sitten siitä harrastustoiminnasta. On meinaan pikkasen hankalaa ollut opetella juoksemaan ton liikenteen seassa. Meni pitkään että oppi muistamaan että ensin pitää katsoa oikeaan eikä vasempaan, kun on toisenpuolinen liikenne. Täällä ei myöskään ole juurikaan kävelyteitä tai jos on, ne ovat todella kapeita.
Suojateitä on myös todella, todella harvassa. Niin sitten risteyksissä pitää moneen kertaan katsoa ettei tule autoja mistään ja silti niitä tulee 😂 Mutta alan oppia ja toisinaan myös autoilijat ovat hyväntuulisia ja antavat tietä. Painosanalla toisinaan. Ja jos minä saisin päättää, laittaisin myös tien nimiä vähän useampiin risteyksiin, niin olisi tällaisen turistin vähän helpompi suunnistaa. Google maps on kyllä kanssa ihan kiva kaveri. Kun se toimii.

Tässä vielä kuvia kun käytiin sukeltelemassa Qawrassa, Waterworldissa :) Kaunis maailma 💟















💟: Helianna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perillä 💟

Wound treatments part 1

..ja vähän asiaakin