Maassa maan tavalla

Bongu!

Tässä postauksessa käsittelen tarkemmin sitä, miten maltalaiset hoitajat päätyvät työelämään ja omaa asennoitumistani siihen, ettei odotukseni työssäoppimispaikasta täyttynytkään juuri toivomallani tavalla.

Slieman rantaviivaa ☀
Olen alkanut ymmärtämään, että täällä Maltalla se ei ole niin justiinsa, minne sitä lopulta päätyy töihin. Hoitajat eivät nimittäin pysty päättämään suoraltaan itsenäisesti, minne he oikei tulevat valmistumisensa jälkeen päätymään töihin ja minne eivät. Eräs kollega selitti meille, että he saivat laittaa viisi eri työpaikkaa tärkeysjärjestykseen, joihin he mieluiten menisivät töihin valmistumisensa jälkeen. Kyseinen hoitaja päätyi Msida homeen ja se oli vihoviimeisin vaihtoehto, minne hän olisi halunnut.

Selfie with few colleagues ❤

Näin jälkikäteen ajateltuna mua ei haittaa nyt yhtään, että päädyin juuri Msida homeen työssäoppimaan. Taustalla on juuri se aate, että eivät maltalaiset, juuri valmistuneet hoitajatkaan saa päättää yhtä vapaamuotoisesti työpaikkaansa mitä Suomessa saamme tehdä. Olisi tietysti ollut superhieno juttu päästä jollekin maltalaiselle terveysasemalle tai Mater Deihin, joka on Maltan ainut sairaala.

Mater Dei


Koko rakennelma oli tosi suuri ja sokkeloinen sisältä päin, kun kävimme huviksemme katselemassa paikkoja. 
Minua kiinnostaisi kovasti päästä tutustumaan Mater Dein eri osastoihin, samalla tyylillä mitä olemme käyneet luokkalaisten kanssa tutustumassa Päksin eri osastoihin. Se olisi loistava täydennys sille, ettei odotukseni työssäoppimispaikasta täyttyneetkään 😄 Future Focus saattaa pystyä tarjoamaan meille kyseistä mahdollisuutta, joten siitä täytyy ottaa lähiaikoina tarkemmin selvää! 😊

- Ida

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perillä 💟

Wound treatments part 1

..ja vähän asiaakin