Lähtö lähenee!

Moi kaikki!

Fiilikset ovat sanoinkuvaamattomat; alle viikon kuluttua minä ja Helianna suunnataan kohti Välimeren maisemia suorittamaan meidän valitsemiimme osaamisaloihin kuuluvia työssäoppimisviikkoja! Kyseisiä viikkoja tulemme viettämään Maltalla yhteensä viisi. Sitä ennen vietämme Suomessa kaksi ensimmäistä työssäoppimisviikkoa valitsemillamme työpaikoilla, joiden tarjonnasta yritämme ottaa kaiken irti. 😎

Just trying to feel the experience of the Azure Window (Sininen ikkuna)... well, it's not possible for us anymore. #vainmaltajutut

Olen suorittamassa sairaanhoitotyö työelämässä työssäoppimisjaksoani Jalkarannan J31 infektiohoidossa. Olen saanut suoritettua tähän mennessä yhteensä 40 työtuntia ja vielä olisi tavoitteena kerätä ainakin 24 tuntia lisää. Lisäksi yritän aloittaa erään oppimistehtävän siellä, jonka arviointi tapahtuu toukokuun puolella.
    Infektiohoidon osasto koostuu kahdesta solusta, joissa molemmissa on 10 huonetta. Jokaisessa huoneessa on kaksi potilaspaikkaa, joten potilasmäärä saattaa olla suurikin. Työtehtävät vaihtelevat laidasta laitaan ja tekemistä riittää aina, niin haavahoidoissa kuin katetroinneissakin. Sairaanhoito ja huolenpito näkyvät osaston työtehtävissä selkeästi!
    Osastolla on tällä hetkellä minun lisäkseni toinen lähihoitajaopiskelija sekä kaksi sairaanhoitajaopiskelijaa. Pääpiirteittäin meidät opiskelijat ollaan otettu tosi hyvin vastaan ja saamme paljon tietoa muilta työntekijöiltä. Voin lämpimästi suositella osastoa työssäoppimispaikaksi, mikäli kiinnostusta löytyy! 👌

Vielä olisi muutama päivä J31:llä ja sitten olisikin viimeinkin se pitkään odotettu lähtö! Tieto Maltalle pääsystä tuli meille molemmille aivan yllättäen, sillä meistä kumpikaan ei ollut tietoinen sinne pääsemisen mahdollisuuksista. Olin hakenut pääkohteekseni Saksan Sophien und Hafeland Klinikum Weimariin ja lisäksi kiinnostusta löytyi myös Viroon lähtemisestä, mikäli paikkaa ei olisi irronnutkaan Weimarista. Weimari kiinnosti sen takia enemmän, sillä olen opiskellut Saksaa lukiossa ja se oli mieluisa oppiaine.
    Sain eräänä päivänä opettajaltani viestin Wilmassa. Hän oli työmatkalla Saksassa ja kertoi viestissään aluksi ikävän uutisen, etten saanut Saksasta paikkaa. Pettymys oli aluksi tunnettavissa, kunnes luin viestiä eteenpäin. Viesti jatkui seuraavasti:

"Mutta, mutta... saimme tänään puhuttua kaksi paikkaa Maltalle, miltä tämä kuulostaisi? Menisitte tuolloin yhdessä sinne työssäoppimaan huhtikuulla viideksi viikoksi. Laittakaa pikaisesti viestiä, mitä tuosta tuumitte."

Ei tarvinnut miettiä kahdesti, mitä olisin vastannut viestiin. ☺

Vielä olisi tosiaan muutama paperihomma tehtävänä sekä J31:llä käyntiä ennen lähtöä. Seuraava postaus tulee minun osaltani sitten kun ollaan perillä Maltalla.

Stay tuned! 😉


Kommentit

  1. Hyvää työssäoppimista myös sinulle; btw kuvassa näkyvä "silta" on tässä lähiaikoina pistetty kulkukieltoon romahdusvaaran vuoksi. Tai sit se oli joku muu samannäkoinen systeemi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊 Ja kiitos vinkistä; päätarkoituksena on postailla Maltan sosiaali- ja terveysalan työkulttuurista, mutta tulen ehdottomasti postailemaan sinun esiin tuomasta aiheesta lisää, mikäli päädymme Heliannan kanssa tutustumaan romahduspaikalle. 😊

      Poista
    2. Me todellakin käydään tolla paikalla! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perillä 💟

Wound treatments part 1

..ja vähän asiaakin